Kauhun hetket

Tulipa koettua taas sellainen kauhun hetki, ettei ole vähään aikaan sydän yhtä hurjasti pamppaillutkaan. Ostin viime sunnuntaina Mustissa & Mirrissä vieraillessani marsuille herkkupallon. Sellaisen melkein marsun kokoisen pajunoksista tai vastaavista punotun häkkyrän, jossa oli herkkuheinää ja muuta niittyaarretta sisällä. Moneen päivään eivät Madde ja Valma siitä välittäneet. Sitten yhtäkkiä sen pyörittely ja maistelu olikin ihan kivaa. Pikkuisen piti kai totutella ja tutkailla ensin.


Kuvassa suosittuja lemmikkituotteita, mutta mahdollisia vaaranpaikkoja marsun päälle.

Noh, sittenpäs tiistai-iltana katselin ohimennen marsuaitausta ja huomasin Madden hetken räpiköivän, sitten kaatuvan selälleen, heiluttavan vimmatusti tassujaan ilmassa ja sitten jäävän liikkumatta makaamaan selälleen. Aivan kamala näky. Ihan kuin olisi saanut jonkin kouristuskohtauksen ja kuollut siihen paikkaan. Hetken tuijotin ja huutelin Maddea. Kroppa ei halunnut liikkua lähemmäs. Poikaystävä tajusi jotain olevan tekeillä ja juoksi "ei-ei"-huudoin aitaukselle. Hän tajusi meistä ensimmäisenä, että Madden pää oli jumissa pajupallossa. Nostimme yhteistuumin päätä ja peppua tukien marsun syliini sohvalle. Poikaystävä haki sakset ja varovasti leikkeli ympäriltä oksia, pikkuhiljaa lähemmäs kaulaa siirtyen. Madde hengitti ja tuijotti vain. Pidin sormea oksien lävitse Madden nenän edessä, sillä muuten panikoiva marsu yrittäisi tunkea vielä syvemmälle. Se peruuttaminen ei jotenkaan tullut paniikissa luonnostaan vaan marsu yritti välillä puskea eteenpäin. Etutassutkin olivat jo päässeet osittain pallon sisään.

Pian Madde vapautui ja ehkä ensimmäistä kertaa sain tältä marsulta nuolaisun sormelleni. Sellaisen nopean kiitoksen vain. Karvaakin oli lennellyt syliin aikalailla. Taisi stressistä irrota, mutta sylissä Madde oli jo rauhallinen. Kaula ja pää olivat ehjiä ja herkut maistuivat heti. Näin Valmankin säikähtävän tapausta ja se on pysytellyt Madden lähistöllä nyt pari päivää vaikka toinen on ihan normaali.

Olen aiemminkin kuullut marsujen jäävän jumiin leluihin ja herkkutelineisiin, joissa on pieniä reikiä tai kaltereita. Tällainen syötävä vekotin ei tullut mieleenkään. Laitoin marsut.netin Facebook-ryhmään tapahtuneesta keskustelunaloituksen ja yllättävän moni kertoi marsunsa kokeneen samaa. Onneksi kenenkään marsu ei ollut tapahtuneeseen kuollut. Onneksi olimme kotona heti auttamassa! Voihan tuollaisesta saada sydänkohtauksen, vaikkei kaula vahingoittuisikaan. Kävin myös kertomassa keskiviikkona myyjälle kokemuksestamme ja hän oli aidosti kauhuissaan. Hän lupasi kirjoittaa myymälöiden yhteiseen viestityskanavaan tapahtuneesta ja suositella, ettei kyseistä tuotetta myytäisi marsuille tai jos myytäisiin, niin siitä nautittaisiin kotioloissa vain valvotusti. Toki näitä palleroita saa mm. Zooplussasta ja vaikka mistä, joten varmasti vain tärkeää, että nämä tapaukset tulisivat ilmi ja omistajat osaisivat varoa. Minä osaan nyt ainakin.

Kommentit

Suositut tekstit