Community Day Helsingissä


Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa rakkaasta harrastuksestani ja sen viimeisimmistä kuulumisista. Olen pelannut pokemon-pelejä suunnilleen vuosituhannen vaihteesta saakka ja kännykällä seikkailtavaa Pokemon Go -peliä lähes julkaisupäivästä alkaen. Kaksi vuotta on siis hurahtanut samoillen metsiä, saaria ja kaupunkimaisemia taskuhirviöitä metsästellen. Kiintymystä peliin on välillä vaikea selittää sarjan ulkopuolisille, saati sitten muutenkin pelaamisesta välinpitämättömille ihmisille. Peliä sen julkaisukuukausien lähistöllä pelanneetkaan ihmiset eivät välttämättä tiedä, mihin suuntaan Pokemon Go on päivityksien myötä kehittynyt. Yleensä tyydyn kertomaan, että kaksikymmentä vuotta pelanneena on vaikea lopettaa ja että oman kotilähiöni WhatsApp-ryhmässäkin meillä on (tätä tekstiä kirjoittaessani) 96 jäsentä. Se on paljon se ja jopa omilla kotikaduillanikin seikkaillessa meille on kertynyt monta yhteistä ja hauskaa muistoa. Lähes kaikki ryhmäläiset ovat aikuisia ja taustoiltaan erilaisia. Silti kännykkäpeli yhdistää.


Lauantaina vietettiin viidennen kerran Pokemon Community day -tapahtumaa. Pelinkehittäjä Niantic julkaisee yleensä hieman ennen tapahtumaa tarkemmat tiedot eikä nytkään tiedetä, mitä heinäkuussa tulee tapahtumaan. Tähän mennessä tapahtuma on ollut kerran kuussa ja kestoltaan kolme tuntia. Tällä kertaa Community dayn aikana luonnossa liikkui erityisen paljon larvitar-pokemoneja sekä sen harvinaisempaa eli shiny-muotoa. Larvittaren kolmas muoto, tyrannitar, on pelissä vahva sekä suosittu pokemon, jonka saamiseksi on pitänyt joko nähdä paljon vaivaa tai sitten kerätä taisteluporukka kasaan ja kaataa se onnistuneesti salilta itselleen. Kolmen tunnin aikana kannattaa siis hamstrata larvittaria mahdollisimman paljon ja etsiä itselleen shiny-muotoja. Muita etuja olivat kolminkertaiset xp-pisteet pokemonin pyydystämisestä, kolme tuntia kestävät luret sekä jos ehdit kehittää tapahtuman aikana larvittaren tyrannittareksi, sai se liikkeekseen smack downin.

Toisille tärkeämpää voi olla kerätä pisteitä, toisille saada vain yksi shiny larvitar, toiset haluavat kenties saada mahdollisimman täydellisiä yksilöitä. Pokemon Go:ssa parasta onkin, että jokaisella voi olla vähän erilainen tyyli pelata sekä omia tavoitteita. Oma Community day -tavoitteeni on ollut saada päivän pokemon shinyna kaikissa muodoissaan. Tässä olen tähän mennessä onnistunut joka kerralla ja vielä vähän paremminkin, joten ajattelin kertoa omat niksini ensi kertaan. Seuraava Community day onkin 8. päivä heinäkuuta.

Valmistautuminen Community Dayhin

Varmista, että sinulla on tilaa uusille pokemoneille sekä tarpeeksi pokepalloja raivoisaan heittelyyn. Jos olet pelannut Pokemon Go:ta aktiivisesti, olet todennäköisesti hankkinut varavirtalähteen. Varmista, että akku on täynnä ja sovellus on ajan tasalla. Ei ole kiva alkaa ladata päivitystä, kun muut jo aloittavat kolmen tunnin rupeamaansa. Toki kannattaa varautua niin, että jaksat varmasti viilettää koko tapahtuman ajan – juotavaa mukaan ja aurinkorasvaa iholle! Oma reitti kannattaa suunnitella etukäteen ja kysyä muilta vinkkejä. Meidän WhatsApp-ryhmässä keskusteltiin eniten ratikkalinjoista.

Olen alkanut pikkuhiljaa ottaa enemmän itemejä käyttöön tapahtumien aikana. Aluksi en niitä käyttänyt, koska aika meni selatessa vastaantulevia pokemoneja shiny-muotojen varalta. En siis juuri ottanut mitään kiinni, koska piti ehtiä nähdä ennen katoamista, olisiko joku shiny. Toukokuun Community dayssä käytin lucky eggiä ja mielestäni se nopeuttikin shiny-muotojen löytämistä. Community dayn aikana on kuitenkin aina myytävänä erityissettejä, joissa itemit ovat normaalia halvempia. Nyt olikin jäänyt käyttämättä sen verran monta lucky eggiä, star pieceä ja incenseä, että annoin niiden laulaa koko tapahtuman ajan. Luren äärellä istumiseen en usko eikä usean luren kiertäminen esimerkiksi Helsingin pokemon-maineikkaassa Ruttopuistossa tunnu kovin houkuttelevalta. Käytän aina ratikoita niin kauan, kuin jaksan istua ja sitten siirryn edellä mainittuun puistoon. Varsinkin talven pakkasilla oli ihanaa istua lämpimässä. Tällä kertaa meni melkein koko aika ratikassa istuskellessa ja kahvia siemaillessa. Muitakin pelaajia tuli taas bongattua. Hieman epäreilu juttu ulkopaikkakuntalaisille, mutta ratikan viipottaessa ympäri kaupunkia, ehtii larvittaria selaamaan hirmuisen paljon tehokkaammin. Eikä tarvitse juoksennella.

Aloitin kierrokseni Ruoholahden Länsilinkiltä 9-ratikalla kohti Pasilaa ja puolituntia myöhemmin sain Hakaniemen kohdalta kolme shinya. Pelikaverini jäi Ruoholahteen eikä reilun tunnin kohdalla ollut löytänyt yhtäkään. Toki kaikki on tuurista kiinni ja voi olla, ettei ratikkareissukaan ole yhtä tuottoisa, kuin minulla. Hakaniemessä lopetin siis shinyjen yrittämisen ja keskityin vain nappaamaan paljon larvittaria. Muutamiin helpolta vaikuttaviin heitin marjankin, että saisin enemmän candyja, mutta niin paljon larvittaria oli liikkeellä, että halusi vain napata nopeasti monta ilman ylimääräisiä klikkailuja. Pasilan päätepysäkillä ratikka seisoi noin kymmenen minuuttia ja sinä aikana kävin läpi saaliini tehden tilaa uusille. Onneksi nykyään voi joukkopoistaa pokemoneja painamalla pitkään ensimmäistä poistettavaa. Lemppareihini laitoin saman tien tähtimerkinnän, etten vahingossa heivaisi niitä pois. Vaihdoin myös istumapaikkaa, jotta olisin varjopuolella ja akku riittäisi hyvin. Toki varjossa näkee myös näytön paremmin. Suosittelen kääntämään karttanäkymän hahmon taakse eli tulosuuntaan, jotta ehdit nähdä ohittamasi pokemonit hieman kauemmin. Edessäpäin ei juuri nähtävää ole.

Menin 9-ratikalla siis vielä takaisin Länsilinkille, josta vaihdoin heti saapuvaan 7-ratikkaan. Se liikkui hieman verkkaisemmin, kaasutteli kuitenkin muutamat pitkät suorat hieman liian nopeasti ja lopulta ilmoitti jäävänsä vartiksi seisomaan Pasilaan. Onneksi vastakkaiseen suuntaan oli heti toinen 7 menossa. Tämä kuitenkin ajeli selvää ylinopeutta ja paluumatka oli sekä pomppuinen että pokemonien kannalta hieman köyhempi. Silti shinyja löytyi tapahtuman aikana yhteensä kuusi kappaletta. Hyviä tavallisia yksilöitä kelpuutin kolme ja viimeisen puolentunnin aikana kehitin ne tappiin asti, jotta saisin tuon vain tapahtuman aikana tulevan spesiaalihyökkäyksen. "Evolvaamisen" ja "power uppaamisen" lopuksi ei sittenkään jäänyt hirveästi candyja jäljelle. Hieman se yllätti, koska tämä oli kuitenkin paras Community day -suoritus minulta tähän asti, mutta ehkäpä syytän sitä viimeistä kuskia, jolla oli tulenpalava kiire saada kierroksensa nopeasti ohi. Yhtä power uppaamista kohti meni myös kymmenen candya ja noin moneen yksilöön vielä, joten sekin selittää ehtynyttä varastoa. Stardustitkin katosivat kumman nopeasti.

Vielä yhden opin sain tästä ensi kertaan, nimittäin ne tapahtuman aikaiset Field taskit... Niitähän on mahdollista pitää kerrallaan kolme kappaletta ja omani olivat sen verran hyviä, etten olisi halunnut niistä luopua. Ensimmäisen tunnin aikana en edes muistanut, että pyöritetyiltä stopeilta olisi pitänyt saada spesiaaleja field taskeja ja sen muistaessani tuli sitten kriisi, että mitä vanhoja poistaisin. Suurin osa Community dayn tehtävistähän on, että kolme larvitarta pyydystäessäsi saat muutaman pallon palkkioksi. Tämä voi olla ihan kätevää, jos ei ole ratikassa eikä stoppeja satele joka puolella ympärilläsi. Otin nyt sitten yhden vanhan tehtävän itseltäni pois ja valikoin tilalle Community dayn tehtäviä, joissa saa 500 stardustia kolmesta larvittaresta. Ensi kerralla muistan tehdä vanhat tehtävät alta pois ennen tapahtuman alkua!

 

Yläpuolella vielä ruutukaappaus päivästäni. Tiedän, ettei pelissä voi vielä vaihdella pokemoneja kavereitten kanssa, mutta olen silti kaiken varalta säilyttänyt ylimääräisiä spesiaalipokemoneja toivottavasti vielä saatavaa päivitystä varten. Vahvoja kolmetonnisia yksilöitä, shinyt joka muodosta sekä kolme "vaihtaria". Community dayn aikana napsahti bonuksena taso 34 ja vastaan tuli muutama beldum ja feebas, joiden viimeiset muodot minulta puuttuvat.

Tapahtumien kirjoa


Täytyy kyllä todeta, että jos ei kuulu mihinkään someryhmään tai seuraa tarkasti pelin omia viestintäkanavia, niin voi mennä sekaisin kaiken maailman tapahtumista. Siksi Pokemon Go -pelaaja saattaa vaikuttaa vähän höppänältä, koska tässä pitää pysytellä aika hököllä, jos aikoo edistyä! Tämän Community dayn kanssa samaan aikaan oli Water Festival -tapahtuma, jossa ympäristössä näkyy tavallista enemmän vesityypin pokemoneja. Osasta on tullut shiny-muotoja ja spesiaaleja field taskeja on saatavilla. Vesityypin pokemoneja tulee myös enemmän munista. Kiinni otetuista saman tyypin pokemoneista saa kolminkertaisen stardustin. Myös raideihin uudelleen saatu kyogre liittyy tähän tapahtumaan. Vielä ehtii mukaan, sillä tapahtuma loppuu 21. kesäkuuta!


Muistan elävästi, kuinka pelin alkuaikoina tuli juostua aivan täysiä kartalla näkyvän harvinaisen pokemonin perässä. Nyt kun tiedän, että erilaisia tapahtumia on koko ajan ja että aion pelata tätä kauemmin kuin pari kuukautta, en enää stressaa jokaisen perässä juoksemisesta. Netissä on tarjolla erilaisia shiny-bingoja ja tässä niistä yksi. Water festivalin aikana olen saanut viimein shinyn gyaradoksen. Lisäksi tästä bingosta puuttuu kokonaan shiny cloysterini.

Kommentoi ihmeessä, jos sinulla on lisää vinkkejä Community dayn tai muun pelaamisen varalta. :)

Kommentit

  1. Ai niin! Tähän voisi vielä lisätä, että Popsocket on ollut tämän harrastuksen kanssa melkein yhtä ehdoton kuin tuo varavirtalähde. Mahdollistaa huolettoman otteen kännykästä ja voi keskittyä vähän muuhunkin. Samalla ranne pysyy suorassa eikä rasitu. Muutenkin ergonomiaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä röhnötys saattaa aiheuttaa niskan virheasennon ja kipuja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit