Herkkuja ja kartanohuveja

Opintovapaalainen tässä taas moi! Otin töistä kolme viikkoa palkatonta opintovapaata voidakseni kirjoittaa opinnäytetyötä, mutta on näitä huvituksia ehtinyt seassa olla enemmän kuin tarpeeksi.

Koiralle Tigerista tassunpohjille pesulappuja, marsuille Fast'n'Furrystä herkut!

Äitini asustaa Espoossa ja tuon varjolla pitää aina ajoittain päästä Isoon Omenaan eläinkauppaan. Muutenkin tykkään tuon ostoskeskuksen siisteydestä eikä metromatka ole pitkä. Nyt löytyi suht terveellisiä herkkuja marsuille, joista kolmessa vielä alelappuset. Yrttipalleroita, porkkanakepukka, niittykukkasia, omenataskuja ja aktivointilelu. Viimeisestä olen todella onnellinen ja niin oli marsutkin! Ihmeteltävää riitti ja tuohon voisi sitoa uusiakin herkkuja ympärille. Kiekot pyörivät hauskasti alta pois, kun hampaat yrittivät järsiä.

Luonnonkaunis-messujen satoa

Ruohonjuuren alennuslappuset sen kun lisääntyvät! Work Goes Happy -tapahtumassa noita jaettiin jo pari kappaletta ja 17. maaliskuuta Suvilahdessa sain vielä pari lisää. En varmasti ehdi käyttää, joten kaverit saa tulla kahvikupille ja hakemaan! Kyseessä siis Luonnonkaunis-messut, jotka Pro Luonnonkosmetiikka ry on järjestänyt ilmeisesti useampanakin vuonna. Minulle Konepajan Brunon joulukuussa järjestämät luonnonkosmetiikkamessut olivat ensimmäiset laatuaan, joten se on ainut verrokkini. Nämä olivat melko saman tyyppiset, mutta isommat ja löytäneet yleisönsä paremmin.

Messuilla pidettiin myös luentoja, mutta ehdin nähdä ainoastaan sivusilmällä keskustelua muoveista kosmetiikassa. Kasvivärjäyksestä olisin halunnut tietää enemmän, koska siitä olen melko pihalla. En tällä tiedolla oikein usko, että saisin haluamaani lopputulosta (maantieruskeasta kylmään vaaleaan) kasviväreillä.

Messuilla en oikein halunnut tykästyä kalliisiin tuotteisiin, koska vaikka tarjous olisi ollut hyvä, niin uusi satsi olisi pitänyt saada täysihintaisena. Menin siis suurimman yleisöryntäyksen mukana Laveran hyllyille. Kaikki muutenkin halvat tuotteet -40 %. Kelpaa. Valikoimasta löysin kauan kaipaamani harjallisen kulmakarvavärin! Olen tuosta lukenut, mutten ole nähnyt esim. Citymarketissa tai Sokoksella. Ostin myös huulipunan sekä luomivärin korvatakseni muutenkin vanhentuneita synteettisiä tuotteitani. Ollessani jo kassalla huomasin vielä appelsiinin makuisen Benecoksen huulirasvan. Ensimmäisten testien perusteella kaikki vaikuttaisivat oikein kelvoilta! Kaupan päälle sain kourallisen ilmaisia näytteitä. Suurin osa erilaisia rasvoja ja niitä on tullut lotrattua naamaan joka päivä. Vielä riittää. Yläkuvassa takana kaksi kappaletta erilaisia Konjac-kasvosieniä, joihin olen täysin hurahtanut. Messutarjouksessa 5€/kpl, kun kaupassa olen nähnyt yksittäisiä 8-13 eurolla. Messuilta mukaan tarttui kaksi nettietua:

Yliopiston ja Egon verkkokaupassa YA naturae -tuotteista -20 % etukoodilla LUONNONKAUNIS20. Voimassa 25.3.2018 saakka.
House of Organicin verkkokaupssa seuraavasta tilauksesta -15 % etukoodilla LUONNONKAUNIS18. Ei mainintaa päättymispäivästä.

Jussu Pöyhönen & Kartano All Stars

Viime perjantaina oli pakko päästä kuulemaan musiikkia. Huomasin Jussu Pöyhösen esiintyvän Puotilan kartanossa. Sinne siis. Metroasemalta löydettiin jotenkuten perille Reittioppaan avulla ja paikka oli kyllä suloinen. Voisin kuvitella idyllisen kartanon olevan suosittu kesähääkohde. Ilmeisesti Kartano All Stars -yhtye on aina paikalla ja ainakin osa jäsenistä taisi olla Ylen SuomiLovesta tuttuja. Todella upeita artisteja. Pääsolisti vain vaihtuu joka kerta. Ensimmäinen setti on englanniksi ja toinen suomeksi. Näin tälläkin kertaa. Osa englannin kielisistä kappaleista oli covereita ja osa Jussun omia. Suomenkielinen setti oli sitten Jussun bändin eli Suurlähettiläiden biisejä. Ne saivat nostalgiassaan toki suurimmat suosionosoitukset ja välillä oli fiilis kuin festarikeikalla tai areenahallissa. Keikka päättyi raikuvaan yhteislauluun. Kova meno siis! Taustabändi oli sooloineen upea ja Jussukin on ilmeisesti kehittänyt laulutaitojaan aimo harppauksen. Olen onnellinen siitä, miten ainutkertainen ilta oli. Samalla hieman haikeaa, että nyt kun innostui, niin samanlaista iltaa ei ole luvassa. Suurlähettiläät tekevät pienen comebackin teemaristeilyllä, mutten ole risteilyihmisiä enkä ehkä sopisi yleisöön muutenkaan. Pitää siis seurata Jussun uraa ja ehkä Puotilan kartanon bändi saa muita upeita solisteja vielä mukaansa.

Kukkuu!

Olisi ollut superihanaa pitää pidempiä opintovapaita varsinaisten kurssien aikaan. Nyt säästin tämän kolmeviikkoisen palkattoman opintovapaan ihan opintojen loppupuolelle, jotta saisin varmasti levänneenä kirjoittaa opinnäytetyötä. Kolmesta edeltävästä palkasta piti laittaa sivuun rahaa, jotta saisi varmasti elettyä ihan normaalia arkea ja vuokrankin maksettua. Kyllä on ihanaa lepäillä, huvitella ja kirjoitella! En ole kovinkaan aktiivinen ihminen (vaikka teksti vihjaisi muuta), mutten silti muista edellistä aikaa, kun olisi niin levännyt olo, että on jopa tylsää! On se aika erilainen tunne "tarttua kynään" kuin työpäivän jälkeen, koiran ulkoiluttaneena ja illallisen syöneenä. Ehkä vielä se varallaolotyökännykkä siinä pöydällä kummittelemassa. Ah, ihana olla melkein kuin lomalla.

Kommentit

Suositut tekstit