Tuttuakin tutumpi Evidensia

Tulipas taas vaihteeksi käytyä eläinlääkärissä. Marcel-perhoskoira on kahden ja puolen vuoden elinaikanaan käynyt varmaankin useammin lääkärissä kuin mitä kaikki marsuni yhteensä. Tällä kertaa kyseessä oli silmäsairauden vuosikontrolli. Marcelin vasen silmä on syntyjään alikehittynyt. Silmän sisällä on verisuonirykelmä, jota ei kuuluisi olla. Kylkiäisenä se on aiheuttanut kataraktaa silmiin eli harmaakaihia. Oikeassa silmässä se ei vaikuta näkökykyyn eikä todennäköisesti juuri etene, mutta vasemman silmän toimintaa ja paineita seurataan vuosittain.

Olemme käyneet koko ajan läheisellä Evidensia Kampin eläinlääkäriasemalla. Sen ollessa kiinni voi hätätapauksissa turvautua saman ketjun Tammiston päivystykseen. Yliopistollisesta eläinsairaalasta ei ole hyviä kokemuksia ja muita yksityisiä taas ei ole tullut keskittämisen jälkeen kokeiltua. Evidensiasta kun löytyy marsuekspertitkin.

LähiTapiolan suorakorvaustoiminto on yksi Evidensian parhaista puolista. Evidensiassa kassatapahtuman yhteydessä saa päiväsaikaan heti LähiTapiolasta joko myöntävän tai kielteisen vastauksen siitä, korvaako vakuutusyhtiö osan laskusta. Juuri koskaan ei meidän ole tarvinnut siis kassalla maksaa koko summaa itse vaan suurin osa on korvattu. Nyt kävi vielä niin ihanasti, että LähiTapiola ja Evidensia ovat sopineet 24h-palvelusta, joka oli meidän käyntipäivänämme aloittanut toimintansa. Olimme kahdeksan aikaan illalla ensimmäiset asiakkaat, jotka pääsivät kokeilemaan toimintoa ja toteamaan sen toimivaksi! Oli oikein ihanaa joutua maksamaan yli 180 euron laskusta vain noin 80 euroa. Ah!



Evidensian mobiilisovellus on oikeastaan sähköinen kansio käyntikirjauksista. Sieltä voi luntata lausuntoja, määräyksiä, tutkimustuloksia... Olen kirjannut lemmikkieni tiedot sinne, jotta myös uusien potilaiden tiedot löytyisivät heti. En tiedä, miten paljon asiakkaat tuota oikeasti päivittävät itse, sillä aika ilahtuneita huudahduksia olemme vastaanotolla saaneet, kun henkilökunta avaa potilaskansion ja siellä on kuvakin valmiina. Oma Evidensia -välilehdellä löytyy tiedot Evidensia-pisteistä, yhteydenottokaavakkeet ja sähköinen ajanvaraus. Sähköistä varausta en suosittele, sillä siitä ei välttämättä näe kaikkia vuorossa olevia lääkäreitä, jos heidän osaamistaan ei ole määritelty esim. silmätarkastuksen lisäksi myös silmäkontrolleihin. Ei siis ihan yksinkertainen järjestelmä. 

K-Markettiini on tullut pehmolelula. Tottakai perhoskoiria!

Marcelin silmiä tutkailtiin pitkä ja huolellinen tovi. Tuloksena oli, että vasemman silmän kaihi oli hieman lisääntynyt, muttei mihinkään oleellisesti silmän toimintaa vaikuttavaan paikkaan. Paineet olivat normaalin rajoilla. Ensi vuoden lopussa sitten taas uusi tarkistus. Toivotaan, että vasen silmä säilyisi pitkään hyvänä, mutta onneksi molemmat silmät eivät ole yhtä pahoja!

Kommentit

Suositut tekstit