Clarion ♥ Suomi100

Tänä vuonna itsenäisyyspäivä ja myös sitä edeltänyt vuorokausi olivat ikimuistoiset! Suomen satavuotista itsenäisyyttä on muutenkin juhlistettu viime aikoina näkyvästi, mutta nyt pääsin minäkin siihen humuun omakohtaisesti sisälle. Jokin aika sitten Clarion julkaisi somessa ilmoituksen, että Suomi100:n kunniaksi Clarion tarjoaa itsenäisyyspäivän tienoilla Helsingin sekä Helsinki-Vantaan lentokentän hotelleissaan sata kahden hengen superior-huonetta sadalla eurolla per yö.

Ilmoituksen huomattuani kaivoin samantien kännykän esiin ja soitin varauspalveluun. Ystävällinen asiakaspalvelija otti huone- ja ravintolavaraukseni ylös toivottaen meidät lämpimästi tervetulleiksi. Varaustietoihin lisättiin, että toivoimme huonetta mahdollisimman korkealta sijainnilta. Luottokorttitiedot antamalla saimme luvan tulla mihin tahansa kellonaikaan vastaanottamaan huonetta. Lisäksi liityin Nordic Choice Hotels -asiakkaaksi, koska miksi ei. Samalla kertyy bonusta ketjun hotelliöistä, ruokaravintolasta saa alennusta ja ainakin kirjautuessa saa valita hotellin lehtivalikoimasta "päivän lehden". Pikkuluksusta siis!

Hotelliyöksi valitsin päivämäärälle 5.12., koska silloin oli molemmin puolin hotelliyötä tapahtumaa Clarionissa. Lisäksi illalla oli Japani-sensaatio One Ok Rockin keikka, jonne olimme poikaystävän kanssa olleet menossa jo jonkin aikaa. Sen jälkeen olisi mukava kellahtaa hotellin sänkyyn. Päivällä minulla oli vielä töitä, mutta pääsimme respaan neljän maissa, jolloin aulassa Sarah Devoyon soitti sellolla kauniita suomalaisia ja klassisia säveliä. Hotelli oli ulkopuolelta valaistu siniseksi Suomi100:n kunniaksi. Tunnelma oli siis varsin hurmaava! Taas huomaavainen ja ystävällinen työntekijä otti meidät vastaan, antoi päivän lehden (valitsimme New York Timesin), kertoi itsenäisyyspäivän ohjelmasta, kuntosali-, sauna- ja kattouima-allasmahdollisuudesta, illan ilotulituksesta sekä varmisti huonesijaintimme korkealle ja toiveestamme aikaisti ravintolavaraustamme. Onnellisina nousimme hissillä kolmanteentoista kerrokseen.




Huone oli loppuen lopuksi aika tavallinen. Siis tietenkin vain vuosi sitten valmistunut ja todella moderni, muttei mitenkään ihmeellinen. Opastukset olivat suloiset ja lämminhenkiset, mutta huone aika kompakti. Poikaystävä oli olettanut, että kylpyhuoneessa olisi amme, muttei onneksi ollut ehtinyt ostaa Lushin kylpypalloja! Onkohan kylpyammeet yleensäkään moderni asia hotelleissa? Minä tykkäisin ainakin, mutten tällä kertaa kyllä ollut edes ajatellut asiaa. Huoneesta oli kuitenkin upeat näkymät Hietalahden suuntaan ja melkein olisi toivonut ikkunan olevan koko seinän kokoinen, jotta olisi voinut ihastella näkymiä oikein kunnolla!

Pian piti jo laskeutua hissillä takaisin ala-aulaan ja suunnata kohti Clarionin Kitchen & Table -ravintolaa. Katseltiin vähän ruokalistaa sieltä sun täältä ja pyöriteltiin vaihtoehtoja, mutta pakkohan se Suomi100-erikoismenu oli ottaa! Siihen sopivaa viintäkin saatiin testimaistaa ja kyllä vakuutti. Tästä voikin ehkä aavistaa, että ravintolan puolellakin asiakaspalvelu oli erittäin miellyttävää. Alkuruokana oli lohitartar (ja sitä odotellessa saatiin perinteinen leipäkori), pääruokana jonkin sortin porofilee (olen juntti, mutta siis superkaunis ja hienostunut annos) ja jälkiruokana oikein suomalaisen makuinen vanukas. Siitä kuva alla. Harmi, ettei menuista tullut otettua kuvia. En ole mikään mestarikokki eikä raaka-aineiden luettelu jälkikäteen ole vahvinta alaani. :D Aamiainen tarjoiltiin samassa ravintolassa ja sekin oli runsas. Kaikkea perinteistä hotelliaamiaissapuskaa löytyi ja lisäksi muutama Suomi100-erikoisuus.






Varsinaisena Itsenäisyyspäivänä Clarionin kattokerroksen baarissa tarjoiltiin kakkukahvit ja tottakai Suomi100-drinkkimenua piti testata. Aamuauringossa upeita näkymiä katsellessa meitä sulostutti musiikillaan Ira Kaspi & Peter Engberg. Ira lauloi ikivihreitä ja koko esitys alkoi Peterin mahtipontisen rohkealla Finlandian kitaratulkinnalla. Yllättävän hyvin sovitus teki kunniaa kappaleelle ja kyllä herkistyin! Liikutuspäissämme innostuttiin pyytämään naapurissa asuva poikaystävän siskokin kämppiksensä kera paikalle. Kyllä oli hyvät oltavat. Huonekortit palautettiin pieneen pahvilaatikkoon ja lompsittiin omaan tahtiin kotia kohti muutaman sadan metrin päähän. Kotona odotti Tuntematon Sotilas ja iloinen koira.

Vielä voisin lisätä, että jos illan bändi kuulostaa mystiseltä, niin kannattaa kyllä tutustua! Vihaan sydämestäni Circus-ravintolaa, mutta pakko oli One Ok Rockin vuoksi tauottaa boikotti ja uhrautua huonojen järjestelyjen ja sadan metrin jonon uhriksi.


Kommentit

  1. Miekin aina ilahdun, jos hotellihuoneesta löytyy amme, kotona kun semmosta ei tosiaankaan oo :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit